En nationell brottssamordning

Träffar från dna- och fingeravtrycksregistren är ofta ingångar till vidare utredning av brott. Onsdagen den 21 oktober hölls ett nationellt möte med temat En nationell brottssamordning och forensisk analys, i Hörsalen i Stockholm.

Träffsamordare_gruppMötet var det åttonde träffsamordnarmötet i ordningen och intresset visade sig vara stort även i år. Samtliga sju regioner och de flesta av landets polisområden var representerade, totalt samlades drygt 60 personer.

Mötet inleddes av Dan Eliasson och programmet därefter innehöll både information från NFC och Internationella enheten, NOA, framför allt om hur det har gått med Prümsökningarna. Ewa Korpi och Anna Hårdstedt, båda åklagare, höll föredraet Prüm ur ett åklagarperspektiv. Flera punkter relaterade till temat En nationell brottssamordning, och på eftermiddagen fortsatte diskussioner i ämnet. Många kontaker knöts och intressanta diskussioner och flera nya och mycket bra idéer föddes liksom förslag på förbättringar. Värdar var forensiska analysteamet på forensiska sektionen, utredningseneheten i Stockholm.

Karin Hedberg, forensiker,
dna typning och register, biologisektionen, NFC